Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής της Sony Computer Entertainment America, Bernard Stolar

*
Ο Bernard "Bernie" Stolar, που είχε υπό την επίβλεψή του την ίδρυση της Sony Computer Entertainment America και υπηρέτησε ως πρόεδρος της Sega of America, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Η καριέρα του στον χώρο του gaming ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 και ολοκληρώθηκε το 1999. Έκανε τα πρώτα του βήματα ως συνιδρυτής της Pacific Novelty Manufacturing Inc, μιας εταιρείας που προμήθευε με arcades καταστήματα στην πολιτεία της California.


Στη συνέχεια είχε υπό την επίβλεψή του ο Atari Lynx, πριν μεταπηδήσει στη Sony, ως ιδρυτικό μέλος και πρώτος πρόεδρος της Sony Computer Entertainment America. Ο Stolar είχε σημαντικό ρόλο στην υπογραφή συμφωνιών για τα Crash Bandicoot, Ridge Racer και Spyro the Dragon, όμως δεν επέτρεψε την κυκλοφορία RPGs στο PlayStation, λόγω του ότι την εποχή εκείνη τα πιο πολλά ήταν 2D και δεν αναδείκνυαν την ισχύ της πλατφόρμας.

Μετά από ένα επιτυχημένο χρόνο στο PlayStation, ο Stolar μετακόμισει στη Sega of America όπου επέβλεψε το λανσάρισμα του Sega Saturn. Το 1997 έγινε COO της Sega of America και πρόεδρός της τον επόμενο χρόνο. Η πιο σημαντική στιγμή του ήταν όταν ανακοίνωσε ότι το Sega Dreamcast θα πωλείται έναντι $199 στην Αμερική, αψηφώντας τη Sega of Japan, που επέμενε στα $249 για να μεγιστοποιήσει τα έσοδά της. Πριν το λανσάρισμα της κονσόλας, ο Stolar απομακρύνθηκε από τη Sega, λαμβάνοντας το ποσό των $5 εκ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*